Stichting ruimte voor Chaltsch

Hallo allemaal,

Hoewel we als stichting op dit moment niet veel kunnen doen krijgen we toch wat berichten uit Wit Rusland.

Tijdens onze reis in februari (nog net op tijd) hebben we al vast 45 schooltassen met inhoud voor één jaar besteld. Die zijn bestemd voor kinderen die onder de sociale dienst vallen het komend schooljaar. Ze zijn nu al klaar en zullen de straks onder de kinderen worden verdeeld. Meestal maakt men er een feestje van maar dat zal dit jaar helaas  niet lukken. Foto’s zullen ongetwijfeld volgen.

Op 15 mei was het familiedag, uitgeroepen in 1993 door de VN. In Wit Rusland “viert” men dit. Op verzoek van de sociale dienst hebben we ook in februari voor 14 gezinnen met meer dan 7 kinderen tegoedbonnen gekocht die net voor 15 mei aan hen zijn uitgereikt. Op die dag kan men dan voor hetzelfde geld veel meer kopen. Noem het maar “sale” of “3 voor de prijs van 1” . (Zie foto één van de moeders. 9 kinderen waarvan 7 onder de 18 jaar.)

De goederen die wij begin dit jaar naar Chaltsch stuurden kunnen door corona nog niet worden uitgepakt/gebruikt. één uitzondering is gemaakt. Nicolai kon niet langer wachten op de elektrische  gitaar die wij meestuurden. Men heeft ons een filmpje gestuurd die te groot is om als bijlage mee te sturen. Hij bedankt iedereen uitvoerig voor de gitaar en speelt een stuk en te zien is dat hij er bijzonder blij mee is. (foto) Een ander iets korter filmpje mail ik even (desnoods)apart waarop Nocolai speelt en Dima ook net doet of hij speelt. Dima, een andere bewoner,  kan echter heel goed zingen.

In Chaltsch is de corona nog niet vastgesteld, in vier andere internaten wel. Spannend blijft het uiteraard wel met zoveel bewoners op een relatief kleine ruimte.

Mede namens de mensen daar alle goeds gewenst.

Lena en Kees

Stichting ruimte voor Chaltsch

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world