Meditaties

Regelmatig publiceren we hier korte meditaties met een bijpassend lied. Tijdens de coronacrisis hebben de meditaties als titel: ‘Tussendoor in Ichthus’. Wilt u naar aanleiding van een meditatie graag een gesprek met iemand? Neemt u dan gerust contact op via het contactformulier.

Tussendoor in Ichthus – Corona Bidstond januari 2022 »

Tussendoor-Ichthus

In 1918 en in 1953 heeft de generale synode de classis Den Haag aangewezen om in geval van buitengewone tijden van kerk en wereld een biddag uit te schrijven. De classis heeft daarom in verband met de Corona pandemie een biddag uitgeschreven op 12 januari 2022.

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 7 »

Tussendoor-Ichthus

In deze aflevering van “Tussendoor in Ichthus” gaat het over “wachten en verwachten”, over de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren.
We mogen Hem verwachten !
Om zelf te luisteren én te delen met anderen!

Wacht op de Heer,
Zijn dag is nabij.
Wacht op de Heer,
Houd moed. Hij komt!
(lied van Sela)

 
 

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 6 »

Tussendoor-Ichthus

Vandaag in aflevering 6 van “Tussendoor in Ichthus” gaat het over verhuizen en over het huis van de Vader waar Jezus een plaats voor ons gereedmaakt.
Ik zie een poort wijd open staan!

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 5 »

Tussendoor-Ichthus

Een nieuwe aflevering van “Tussendoor in Ichthus”, een korte medidatie van ds. Schenau met een bijpassend lied. Om zelf te luisteren én te delen met anderen!
Vandaag in aflevering 5 gaat het over de Heilige Geest, die er was vanaf de schepping en er altijd zal zijn. We mogen bidden om de komst van de Geest […]

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 4 »

Tussendoor-Ichthus

Naast de zondagse diensten verzorgt ds. Schenau tijdens de Coronacrisis wekelijks een korte meditatie met een bijpassend lied. Om zelf te luisteren én te delen met anderen!
Vandaag in aflevering 4 beginnen we vooruit te kijken naar Pinksteren en denken we na over de vraag wat de Heilige Geest maakt van het leven van mensen die […]

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 3 »

Tussendoor-Ichthus

Omdat we als gemeente tijdens de Coronacrisis op geen enkele manier kunnen samenkomen, verzorgt ds. Schenau naast de zondagse diensten wekelijks een korte meditatie met een bijpassend lied. Om zelf te luisteren én te delen met anderen!
Vandaag aflevering 3 over de klacht én de belijdenis van Job, met een prachtig lied van Sela als afsluiting.

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 2 »

Tussendoor-Ichthus

De Heer is waarlijk opgestaan! Een prachtige Paasgroet, waar we in deze tijd van Coronacrisis elkaar mee mogen bemoedigen. De dood is overwonnen en heeft niet het laatste woord. Luister naar een nieuwe korte overdenking van ds. Schenau met een bijpassend lied. Om zelf te luisteren én te delen met anderen! Vandaag aflevering 2.

Lees verder »

Tussendoor in Ichthus – Aflevering 1 »

Tussendoor-Ichthus

Omdat we als gemeente tijdens de Coronacrisis op geen enkele manier kunnen samenkomen, verzorgt ds. Schenau naast de zondagse diensten wekelijks een korte meditatie met een bijpassend lied. Om zelf te luisteren én te delen met anderen! Vandaag aflevering 1.

Lees verder »

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world