Feestelijk dubbelconcert in de Driestwegkerk

Op vrijdag 19 oktober a.s. zullen de bekende organisten Martin Mans en Gerwin van der Plaats een dubbelconcert verzorgen op de piano en het orgel van de Driestwegkerk, Driestweg 4 te Nunspeet. Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €7,50. Van harte welkom.

Dit orgel, gebouwd in 1933 door Valckx en van Kouteren uit Rotterdam werd recent zorgvuldig gereviseerd voor orgelmaker Pels en van Leeuwen. Het belooft een luchtig en feestelijk concert te worden met 4-handig orgel- en pianospel bestaande uit o.a. populaire werken en improvisaties. De verrichtingen aan de speeltafel zijn te volgen via een beamerscherm in de kerk.

Martin Mans

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Gerwin van der Plaats

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Chr. Geref. Kerk te Kampen en De Hoeksteen te IJsselmuiden. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenie. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world