Zoals het klokje thuis tikt

 

Zoals het klokje thuis tikt

Zoals het klokje thuis tikt...

We hadden een ontzettend fijn en warm onderkomen tijdens onze “klus- en verhuisperiode”. Toch bijzonder wanneer naasten hun woning met je willen delen. Ze laten je binnen in hun dagelijkse gang en jij mag daarin delen. Daar is ruimte voor nodig, van beide kanten: ruimte om elkaar in de waarde te laten, elkaar te helpen, naar elkaar te luisteren en vooral ruimte om te geven.

Dat is wel even wennen, kan ik je vertellen. De ruimte die je wordt gegeven, maar ook de ruimte die jij moet (op)geven. De eerste weken was er een gevoel van opgeven, opgeven van privacy, opgeven van jouw gang van zaken, opgeven van een vertrouwd plekje zoals we dat gewend waren. Ook opgeven zoals van Dale het omschrijft: “ik geef het op”. Er zijn momenten geweest waarin vooral ikzelf dacht, ik geef het op hoor… Ik kan mezelf niet zijn en ik mis mijn plekje.

Gelukkig kwam snel de acceptatie. We krijgen een onderkomen, wees dankbaar en tevreden! Accepteer de nadelen, die in de verste verte niet opwegen tegen de voordelen. Accepteer elkaar en accepteer dat men ook tijdelijk deel uitmaakt van jouw “gang van zaken”. Dan komt er rust, gezelligheid, tevredenheid en bovenal heel veel dankbaarheid. Zoals ik al aangaf een fijn en warm onderkomen!

Tikt het nergens!?

Tijdens het terugkijken maak ik de vergelijking met een plekje bij God vinden. Je laat God binnen in je dagelijkse gang van zaken: dat is eerst onwennig, roept misschien verzet op of het gevoel “ik geef het op, want ik kan mezelf niet meer zijn! Wanneer je God binnen laat in je leven, kan je niet meer zijn zoals je was. Je moet jezelf aan Hem geven en accepteren dat het dan anders gaat dan je gewend bent.

Maar er komt ook “acceptatie”, je wil niet anders meer dan God dienen. Hem de ruimte geven die Hij verdient. Met vallen en opstaan, want tijdens ons “tijdelijke onderkomen” op aarde is er nooit die volkomenheid waar we naar mogen verlangen: de eeuwige woonplaats bij onze Hemelse Vader. Een plek die meer thuis voelt dan we ons ooit kunnen voorstellen of we hier op aarde kunnen vinden.

Ondertussen hebben we al enkele weken onze intrek genomen in de nieuwe woning en wonen we er nu al met ontzettend veel plezier! We mogen spreken van een “droomhuis”, maar realiseren ons dat ook deze plek maar een tijdelijk onderkomen is. Gelukkig is God aan tijd nog plaats gebonden en mogen we toeleven naar ons eeuwige onderkomen.

Zing je met ons mee?

Ga met God en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen
met Zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Ga met God en Hij zal met je zijn
bij gevaar, in bange tijden
over jou Zijn vleugels spreiden
Ga met God en Hij zal met je zijn

Ga met God en Hij zal met je zijn
tot wij weer elkaar ontmoeten
in Zijn naam elkaar begroeten
Ga met God en Hij zal met je zijn

Bundel – Nieuwe liedboek

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world