Er is iets moois dat op ons wacht….!

Er is iets moois dat op ons wacht….!

Ik heb als kind veel naar de plaat van de ‘brede en de smalle weg’ gekeken. Het hing namelijk in de woonkamer van mijn opa en oma, op een mooie prominente plek boven de schoorsteen. Het intrigeerde me, er was veel op te zien en het had mooie kleuren. En toch….ik werd er altijd een beetje verdrietig van. Zo veel mensen op de brede weg die geen idee hebben wat ze te wachten staat. Maar ook werd ik verdrietig van de soberheid van de smalle weg. Alsof het zo zwart-wit is in het leven. Mogen we als Christenen geen plezier hebben, feest vieren, naar de film gaan??


Toen ik afgelopen week de liturgie voor de zondag erop de website plaatste, zag ik natuurlijk direct dat de preek die zondag juist over het thema van de ‘brede en smalle weg’ zou gaan. En toen de afbeelding op de beamer kwam spitste ik uiteraard mijn oren (doe ik anders ook hoor 😊)!
Ik vond de uitleg van de dominee prachtig. Met name de uitleg dat bruggen tussen de brede en smalle weg juist door God gebruikt worden om mensen terug te halen naar Zijn pad. Zijn hand laat niet los van Hij begon ! Als kind vond ik namelijk dat er veel meer bruggetjes getekend zouden moeten zijn. Genade is er immers voor iedereen op elk moment van zijn leven !

Maar de plaat heeft me ook een nieuw inzicht gegeven, namelijk dat je niet zomaar de brug kan oversteken van de brede naar de smalle weg, maar dat je eerst terug moet naar het begin van de smalle weg. Daar staat het kruis. En daar moeten we knielen voor onze Heer Jezus, die de weg naar het Nieuwe Jeruzalem heeft gebaand voor ons. En dat is niet altijd een gemakkelijke weg, maar het hoeft zeker ook geen sobere weg te zijn. Nee, juist een weg waarin we de gaven van de Geest mogen ontdekken en ervaren: liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Een mooi vooruitzicht zo naar Hemelvaart en Pinksteren ! Een heel gezegend weekend toegewenst, geniet met volle teugen van elkaar, Zijn goedheid en het mooie weer !

 

Dus:
Leef met volle teugen
Durf te leven met de dag
Glimlach elke morgen
Er is iets moois dat op je wacht !

 

Elbert Smelt en Kinga Ban nemen zingend afscheid met dit prachtige en emotionele nummer:

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world