Daarom vrezen wij niet

Daarom vrezen wij niet

Volgens mij vind niemand het bezwaarlijk wanneer ik me speciaal richt tot de vrouwen van onze gemeente. Maar mannen lees gerust mee, dat kan zeker geen kwaad 😉.

Een kleine twee weken terug, op een regenachtige ochtend waarop ik al lang aan mijn werk had moeten zitten, werd ik getrokken om eerst stille tijd te houden. Dan lees ik graag uit het dagboek “Hier aan Zijn voeten”, een Bijbels dagboek voor moeders. De dagtekst kwam die dag uit Psalm 46 en gaf mij een bemoediging. In mijn schrijfbijbel heb ik het vers geaccentueerd, omdat ik er blijvend aan herinnerd wil worden.

Elke keer als ik mijn schrijfbijbel open, open ik bij Psalm 46 en sta ik even stil bij dit bijzondere vers. Maar eigenlijk steeds meer uit deze Psalm waardeer ik. Lees alleen al vers 2 en vers 3a: 2. God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in nood. 3. Daarom vrezen wij niet. Ik haal er bemoediging uit, een belofte, gevolgd door een zekerheid… Een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp, daarom vrezen wij niet!

Wat ons ook staat te wachten…

Wij vrezen niet! Kunnen we dat zo zeker stellen als in Psalm 46. In deze tijd, met de berichtgeving van afgelopen week. Waarin zelfs onze rechtstaat niet veilig blijkt. Vrezen wij niet? Als zieke vrouw, als alleenstaande vrouw, als moeder, als vrouw van, als kinderloze vrouw, als onderdrukte vrouw…. Hebben wij toch niet iets waarvoor we vrezen? Die afwijzing of teleurstelling, een zorgelijke uitslag, een negatieve zwangerschapstest, opgroeiende pubers, onrust in je huwelijk, pijn uit het verleden of de sociale druk van deze tijd.

En dan, wat jouw als vrouw ook kleurt, in welke situatie je ook zit… Ik citeer een stukje uit het dagboek: “Zijn kracht, Zijn hulp, wonen in mij. Met God stort ik niet in, ook al ben ik moe”. Deze belofte komt uit vers 6, dat speciale vers waarin staat, God komt mij te hulp, vroeg in de morgen. Maar ook laat in de avond, zelfs midden in de nacht.

Laat het daar niet bij

Vers 6 mag ook jouw lievelingstekst worden. Een houvast wanneer je moe raakt. Ik heb al veel redenen van moeheid genoemd, vul het nu maar in met jouw eigen lust of last. En dan wil ik je bemoedigen het daar niet bij te laten. Sta op met de woorden: God is voor ons een veilige schuilplaats… Daarom vrezen wij niet!

Lukt dat altijd? Nee hoor, mij in ieder geval niet! Daarom heb ik vers 6 geaccentueerd, een blijvende herinnering bij deze woorden. Want zoals Maria (in Lukas 2 vers 19) deze woorden in haar hart bewaarde, zo mogen wij de woorden van Psalm 46:6 of vers 2 of 3… ook in ons hart bewaren.

Ik wil graag afsluiten

Met een gebed. Zullen we dat voor en met elkaar bidden?

Vader, God,

Wij mogen ons hoofd buigen, onze handen samen.
Wat kan er veel op ons bordje liggen, en zonder het van elkaar te weten, willen we het U voorleggen.
Voor U is niets verborgen, ook onze levens niet en wat ons bezig houdt.
Zo geeft U ons Uw woord en zo gaf U ons ook de woorden uit Psalm 46. Daarvoor willen we U danken.

Op de wijs van De Jonge vrouwen mogen wij vrouwen de woorden uit deze Psalm uitspreken.
“God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in nood. Daarom vrezen wij niet…”

Heer van de hemelse machten, wees met ons! Sterk ons vrouwen, welke rollen we ook vervullen en wat ons ook bezig houdt. Vul ons met Uw kracht, geef ons Uw hulp! Denk aan ons toch in genade!

Amen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world